ΞενοδοχείοSmyros Resort

Σε απόσταση αναπνοής από το Λεωνίδιο (7 χλμ) δίπλα από την αρχαία Πολίχνη το ξενοδοχειακό συγκρότημα Smyros Resort απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποδράσουν από το  άγχος και τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης, σε όσους λατρεύουν το βουνό αλλά δεν θέλουν να αποχωριστούν και τις χαρές της θάλασσας, σε όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης.

Πούλιθρα

Τα Πούλιθρα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κ.Α. Ρωμαίο, αρχαία κώμη Πολιτέχνη που μνημονεύεται από τον αρχαίο ιστορικό Πολύβιο τοποθετείται στην περιοχή των σημερινών Πουλίθρων. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στον λόφο που είναι δίπλα απο το λιμάνι του χωριού. Συνεχίζοντας, απο την Πλάκα, στα δεξιά του δρόμου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος ΠΡΑΣΙΑΙκαι συνέχεια το παραθεριστικό κέντρο ΠΟΥΛΙΘΡΑ αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος ΠΟΛΙΧΝΗ. Τα Πούλιθρα είναι η πατρίδα του μεγάλου ποιητή Κώστα Ουράνη. Στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Παυσανίας στις περιηγήσεις του.Σήμερα στον υδροβιότοπο της περιοχής υπάρχουν είδη του αρχαίου λιμανιού (δέστρες). Επίσης στο λόφο (βίγλα) υπάρχει αρχαίο κάστρο και βυζαντινά τείχη.

“Δὲν θέλω πιὰ παρὰ νὰ ζῶ ἔτσι ὅπως ἕνα δέντρο, ὁποὺ θροΐζει ἀνάλαφρα σὲ πρωινὸ τοῦ Ἀπρίλη μέσ᾿ σ᾿ ἕνα κάμπο εἰρηνικό, γεμάτον φῶς γαλάζιο καὶ παπαροῦνες κόκκινες καὶ ἄσπρο χαμομήλι. Δὲν θέλω πιὰ παρὰ νὰ ζῶ ἔτσι σὰν ἕνα ρόδο, ποὺ ἄνθισε κατάμονο μέσα σὲ πρᾶο χειμώνα σ᾿ ἕνα πεζούλι φτωχικὸ κι ἡλιόφωτο, ποὺ νἄχει ἀσβεστωμένο τοίχωμα νὰ τοῦ κρατάει τὸ χῶμα…”

Κώστας Ουράνης

Απόσπασμα απο το ποίημα VITA NUOVA

Εκδρομές στην περιοχή μαςΤο όρος Πάρνωνα

Το όρος Παρνώνα ή Μόλεβος είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Πελοποννήσου. Ο Παρνώνας είναι βουνό ύψους 1.940 μ. που χωρίζει την Λακωνία από την Αρκαδία και προσφέρεται για μοναδικές περιπλανήσεις στην φύση.

Μαγευτικό τοπίο γεμάτος έλατο και μαυρόπευκα

Πανέμορφα οροπέδια, πλήθος βουνοκορφών, φαράγγια απαράμιλλης και άγριας ομορφιάς και βαθιές κοιλάδες σχηματίζουν το ποικιλόμορφο ανάγλυφο του Πάρνωνα. Οι πεζοπορικές διαδρομές και αναβάσεις είναι θαυμάσιες και αποκαλύπτουν τη μαγεία του βουνού. Κατάλληλοι τόποι αφετηρίας γι’ αυτές είναι ο Άγιος Πέτρος, ο Άγιος Ανδρέας, η Σίταινα, η Καστάνιτσα και ο Πλάτανος